Thursday, October 28, 2010

My First Blog Giveaway


Meh join Giveaway anjuran Hidayah..

Tarikh Tutup:
20 November 2010

Blog Penaja

Cute Mum pon baru jer 3 Bulan aktif berblog... Ini pon disebabkan tertarik baca blog My SIL a.k.a w Sweetmama... Tq Sweetmama... Dulu Cute Mum nie suka tulis diary bile bosan-bosan... Sejak dah ada anak pertama, Cute Mum terasa nak tulis semua pasal kehidupan kami sekeluarga dalam blog.. Alhamdulillah Daddy pon galakkan...

Pengalaman pahit dan manis untuk mendapatkan follower??

Mula-mula buka blog nie, hanya My SIL jer yang rajin komen.. Pastu Cute Mum merajinkan diri berblogwalking dan follow blog rakan-rakan yang lain... Masa berblogwalking tue, Cute Mum terbaca satu entri yang kongsi info pasal nak dapatkan traffic n follower blog.. salah satu caranya adalah wat Contest @ Giveaway...

Baru beberapa minggu berblog n follower masih sikit, Cute Mum beranikan diri untuk anjurkan satu Giveaway..


Alhamdulillah... seramai 137 orang yang join.. Jadi follower Cute Mum dah lebih dari seratus... Tak sangka jugak.. sebab baru jer dalam dunia blog kan...

Giveaway kedua,


Seramai 110 orang yang join...

Dan Contest terbaru dan belum tutup..


Walaupon selepas itu Cute Mum anjurkan Giveaway & Contest yang tak perlu follow, jumlah follower Cute Mum semakin bertambah... dah lebih 300 orang.. Tak sangka sangat...Mungkin sebab diorang join Giveaway & Contest atau memang suka baca blog Cute Mum... heheh.. perasan jerkan...

Rasanya Tips anjurkan Giveaway dan Contest untuk ramaikan follower memang bagus kan??

Lepas tue, wat lah entri yang best-best supaya orang terus datang blog kita... dan jangan lupa rajin-rajinkan diri join contest @ GA anjuran rakan blog yang lain... Secara tak langsung dapat jugak tambah follower lagi... sebab penganjur akan datang terjah belog kita dan jika berminat , mereka akan follow balik...

Alamak.. Terlebih Sudah...heheh...

2 comments:

EiJa ZaQuaN said...

Good Luck n tahniah ..follower cute mum mmg dh semakin ramai n blog pun dh semakin maju..!

yup mmg btol anjurkan contest/GA slh satu cara utk tarik followers..tp me jerk blom bersedia nak anjurkan contest n GA..kalo bole ade target..maybe follower me dh 100 br nak wat contest..huhu..ntah bila agaknye nak cecah 100 pun x tau..

Hidayah said...

hi tq for joining...best of luck ye...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails