Friday, March 18, 2011

"Contest Seunik Namaku"

Klik banner untuk join..

Cute Mum tag:
Sweetmama
Eb
Red Giant

Tarikh Tutup:
31 Mac 2011


Nama sebenar Cute Mum adalah:

Nurul Uyun Binti Mazlan

Nama Cute Mum nie telah diberi oleh Arwah Atok.. Sebab Cute Mum telah dilahirkan di rumahnya.. Cute Mum tak dilahirkan di Hospital.. Masa tue bidan kampung yang sambut Cute Mum.. Ini sebab Mak Cute Mum kata bersalin kat Hospital sakit.. Rupanya sama jer sakit nak bersalin tue.. hihii..

Kat rumah, Cute Mum dipanggil "UYUN".. Ramai yang ingat "UYUN" tue nama manja.. Selalunya orang panggil Nurul tue uyun.. Tapi hakikatnya itu memang nama Cute Mum.. Bila zaman sekolah dan sampai sekarang pon, Cute Mum paling tak suka perkenalkan diri sebab ramai yang tak boleh sebut "UYUN".. Ada yang panggil "AYUN".. "NUYUN"... Cute Mum tak suka.. Jadi lebih senang suruh orang panggil "NURUL"... Bila dah kenal rapat.. baru diorang panggil Cute Mum "UYUN"..

Ramai juga yang kata nama "NURUL UYUN" nie agak pelik dan jarang dengar.. Memang pon.. Selama ini Cute Mum belum pernah jumpa orang nama sama.. Kecuali dalam internet atau dari kawan-kawan.. Itu yang membuatkan nama "NURUL UYUN" nie mahal.. hihih.. Perasan pulak..

Nak tahu apa maksud "UYUN" ??

Maksudnya ada dalam SURAH YA_SIN Ayat 34.."UYUN" bermaksud Mata Air.. Jadi maksud nama "NURUL UYUN" adalah "Cahaya Mata Air"..

Itu sebablah Cute Mum nie kaya dengan air mata juga.. Cepat tersentuh dan mudah mengalirkan air mata... Tapi penuh dengan kasih sayang.. :) Lepas nie kalo jumpa Cute Mum, jangan lupa sebut "UYUN" betul2 yer.. hihi..

3 comments:

Anonymous said...

salam..hai cute mum! thanks ek join contest zie ^__^ selamat berkenalan ek. Gud luck tau..

toyolkiut said...

wah..
begitu sejarahnya..
uyun.. sblm ni x pnh dngr lg nama tu..

eb ezrin2 said...

sedap namer, secantik orgnyer...
maksud pn bgs... i suker :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails