Monday, February 28, 2011

"CONTEST AKU DAN PINK"

Klik Banner untuk Join..

Tarikh Tutup:
20 Mac 2011

Ini gambar Cute Mum bersama rakan-rakan bowling yang PINK!!




Jom Join HeartBeat!

COMELLOTE NEW BORN CONTEST by Amieylee & Iedaremy

Klik Banner Untuk Join..

Tarikh Tutup:
31 Mac 2011

Ini gambar Dania dengan aksi comel.. Berposing sambil tersenyum...


Nama: Nurul Uyun
Nama Anak : Dania Alisha Binti Aimaduddin
Umur Sekarang : 9 Bulan


Jom Join HeartBeat!

CDNZ 1st Anniversary Contest.

Klik Banner Untuk Join..

Cute Mum tag:
Nana
Sweetmama
Eb

Tarikh Tutup:
28 Februari 2011

Jom Join HeartBeat!

CONTEST BLOG PALING SIMPLE

Klik banner untuk join..

S : Suamiku
I : Ingin
M : Makan
P: Petai
L : Lala
E : Esok

Cute Mum tag:
Red Giant & Red Devils
Sweetmama
Eb

Tarikh Tutup:
30 Mac 2011


Jom Join HeartBeat!

My 1st Giveaway

Klik Banner Untuk Join..

Cute Mum tag:
Sweetmama
Eb

Tarikh Tutup:
20 Mac 2011


Rezeki Menang GA Awal Februari....

Tajuk tue tak salah.. Memang ini Rezeki Menang GA awal Februari.. Tapi hujung Februari baru Cute Mum sedar.. Nasib baiklah Penganjur masih lagi terima kemenangan nie.. Nampak sangat bulan nie Cute Mum agak kelam kabut sikit..huhu..

Cute Mum menang Comeback GA- lalalalala....


Terima kasih penganjur yang baik hati.. Maaf sebab tak alert pasal kemenangan nie...


p/s : Kemenangan ke-19 di Bulan Feb 2011
Kemenangan ke-62 Tahun 2011


Books-stack First Give Away

Klik Banner Untuk Join..

Tarikh Tutup:
14 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

Contest Sweet Couple with Sweet Stories

Klik Banner Untuk Join..

Cute Mum tag:
Sweetmama
Eb

Tarikh Tutup:
15 Mac 2011

Cute Mum dulu kawan sepejabat dengan Daddy.. Tapi masa tue kami hanyalah sekadar kawan biasa.. Sebab kami ada pasangan masing-masing.. Dipendekkan cerita, kami berdua clash dengan couple masing-masing pada masa yang sama.. Jadi untuk hilangkan kesedihan, kami selalu keluar minum bersama.. Akhirnya timbul perasaan suka dan sayang kepada Daddy.. Sebelum nie kami memang dah berkawan hampir setahun, tapi belum kenal isi hati masing-masing.. Kebetulan kawan sepejabat kami kawin di Melaka.. Kami ramai-ramai tidor di Pengkalan Balak..

Selepas makan malam kami duduk ditepi pantai sambil berborak tentang diri masing-masing.. Kami luahkan segala perasaan yang terbuku dalam hati.. Memang seronok sangat malam tue.. Dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa dengan deruan ombak.. Sangat Romantik.. Syok sangat berborak, baru kami sedar dah azan subuh pon.. rasa cepat sangat masa berlalu.. Tapi disaksikan pokok dan lautan terbentang luas itu, kami berjanji akan berusaha untuk mengakhirkan perhubungan ini dengan Ikatan Suami Isteri yang sah dalam masa 2 Tahun.. Alhamdulillah.. Segalanya berjalan lancar..


"B.. Honey rasa beruntung dapat memiliki hati B.. Harap hubungan kita akan bertambah erat dan kekal hingga ke akhir hayat.. Terima Kasih atas kasih sayang yang telah dicurahkan kepada Honey dan Dania.. Cinta Honey terhadap B tak dapat digambarkan dengan kata-kata.. Honey Cintakan B.. "


Jom Join HeartBeat!

kakpah's GIVE AWAY

Klik Banner Untuk Join..

Cute Mum tag:
Nana
Sweetmama
Eb

Tarikh Tutup:
12 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

"Biqque's February Lucky Follower"

Bulan lepas dah join.. Cute Mum guna gambar yang sama yer...



Harap ada Luck kali nie.. :)

Nak join??

Tarikh Tutup:
6 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

*Give-Away datang lagiiii*

Klik banner untuk join..

Ini gambar Family Cute Mum...


Tarikh Tutup:
10 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

~ Contest Best Invitation ~

Klik banner untuk join..

Syarat Utama:
sign in gune FB anda di SINI :maknenye..........(korang kene register kat sini ek...gune account FB korang je..haaaa, jangan bimbang...kejap je...xlame pun...kate nak hadiah kan..hehe)

Cute Mum tag:
Nana
Sweetmama
Eb
Cikpuanhady
Mama Zharfan

Tarikh Tutup:
27 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

Raimi 1st Giveaway

Klik banner untuk join..

Tarikh Tutup:
13 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

Give Away Pertama Dari All About Life

Klik Banner Untuk Join..

Tarikh Tutup:
15 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

Welcome Friends Giveaway!!!

Klik Banner Untuk join..

Tarikh Tutup:
28 Februari 2011

Jom Join HeartBeat!

Sunday, February 27, 2011

"Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest"

Klik Banner untuk Join..

Tarikh Tutup:
28 Februari 2011

Kalo diberi peluang untuk mencipta program TV sendiri, Cute Mum nak terbitkan Realiti Show..

Nama Program : Aksi si Cilik

Konsep: Setiap minggu akan ada satu bakat baru yang dicungkil dari Anak-Anak yang berusia 6 Tahun kebawah.. Tak kesahlah apa bakat mereka itu.. Samaada dalam sukan, nyanyian atau bakat seni.. Program ini nak buka mata masyarakat mengapa kita perlu asah bakat anak-anak dari usia muda.. Bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya.. Jadi kita bagi sokongan kepada si Cilik ini untuk menunjukkan bakat yang ada.. sekiranya ada agensi luar yang mahu mengasah bakat mereka, sangatlah dialu-alukan..

Station Tv yang menjadi pilihan untuk siarkan : TV3

Bagaimana nak tarik penonton :
setiap minggu akan ada soalan terkumpul diakhir rancangan.. Penonton juga boleh calonkan si cilik mereka yang dirasakan berbakat melalui kiriman video.. sekiranya terpilih, mereka akan mendapat saguhati dan liputan bakat si Cilik mereka..

Jom Join HeartBeat!

Make Up Ur Entry Contest

Klik Banner Untuk Join..

Tarikh Tutup:
28 Februari 2011













Jom Join HeartBeat!


Promosi Ray-Ban!!

Cute Mum just nak wat Promosi sikit harini..

Kepada yang berminat nak beli Ray-Ban, bolehlah tengok2 koleksi yang ada kat blog Red Giant & Red Devils..

RM85
(termasuk kos penghantaran)


Nak tengok design lain?? Klik >> ADO SAPO2 NAK BOLI RAY-BAN?..

Saturday, February 26, 2011

Move your palate with appetizer, sandwich wrap, hot coffee for only RM15 at #CCC ! Quick get it from #MilkADeal .

Move your palate with appetizer, sandwich wrap, hot coffee for only RM15 at #CCC ! Quick get it from #MilkADeal .

Jom Join HeartBeat!Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Mimik Muka Paling Kelakar

gelak itu seronok

Syarat-syarat :
1) Mestilah pengikut blok JOM GELAK.
(law blum follow tu,paham2 la)
2) Buat satu entry sal contest nie. Dalam entry tu msty ada info/syarat pertandingan.
(entry pnjang2 pun xgna law gmbr x klakar..)
3) Copy code diatas dan letakkan dalam entry yg korng buat tu dan diside bar anda.
4) Gambar tu xkisah nk individu or berkumpulan tp gmbr anda msty ada.
(law gmbr ramai2,pastikan kelakar semua,law sorg xklakar automatik out)
5) Yang paling penting hanya sekeping gambar sahaja dibenarkan.
(klau letak lebih dri sekeping,penyertaan akan dibatalkan)
kenapa : sebab nk bg adil and senang juri menilai.
6) Sila tinggalkan url/link entry korng tu pada ruang
an komen dibawah.
(law msuk tp xde url/link entry korng kt ruangan komen dibawah, bermksud anda tidak menyertai)

nie syarat yg paling penting : mesty tag sekurang2nya 3 rakan blogger anda
(lagi banyak lagi cantik..make sure org yg anda tag tu tahu dia kena tag)

Ini gambar yang Cute Mum pertandingkan...


Cute Mum dengan Abang tengah mengangkat Labu yang sangat berat... Dua-dua muka macam orang nak terberak pon ada gak.. Padahal taklah berat sangat pon.. heheheeh.. Over jer lebih...

Cute Mum tag:
sweetmama
eb
Cikpuanhady

Tarikh Tutup:
31 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

Hot Contest!

Klik Banner Untuk Join..

Cute Mum teka:
Batu Feringgi, Pulau Pinang

Cute Mum tag:
Sweetmama
Eb
Cikpuanhady

Tarikh Tutup:
26 Februari 2011

Jom Join HeartBeat!

Contest ME & ANIMAL...

Klik banner untuk join...

Cute Mum tag:
Red Giant & Red Devils
Nana

Tarikh Tutup:
28 Februari 2011

Cute Mum takder langsung binatang peliharaan.. kalo bergambar dengan haiwan pernahlah...


Masa kat bercuti kat Bukit Tinggi & Padang, Indonesia.. Cute Mum perhatikan mereka masih lagi menggunakan khidmat pedati kuda nie.. Kami pon tak lepaskan peluang untuk menaiki Pedati Kuda di Bukit Tinggi.. Tapi tak sempat nak bergambar dengan kuda.. sebab masa tue hujan.. Seram gaklah naik Pedati Kuda nie sebab berkongsi jalan yang sama dengan kereta & motor.. Tapi sebenarnya naik kuda nie selamat jer.. Sampai kat Padang, baru dapat bergambar.. Pesanan Cute Mum, jangan lepaskan peluang menaiki Pedati Kuda bila melancong ke Bukit Tinggi & Padang, Indonesia.. sebab kat Malaysia susah nak cari dah..

Friday, February 25, 2011

Topup Giveaway oleh wowberita.com

Klik banner untuk join..

>>>>> a. Nyatakan negeri asal korang untuk aku letak dalam bloglist: http://wowbloglist.blogspot.com/

Selangor Darul Ehsan


>>>>> b. Sila nyatakan 3 entry paling menarik dalam blog korang (BUKAN blog aku ye). Linkkan sekali ke entry tersebut ye. Disamping join GA ni dapat promote entry blog korang kan?


1. Menjana pendapatan dengan HeartBeat!.. boleh tambah income selain dari Nuffnang & Churpchurp.. Lagipon Heartbeat! bukan pesaing Nuffnang.. Sesiapa berminat nak join.. klik sini >> http://mamiuyun.blogspot.com/2011/01/apa-itu-affiliate-heartbeat-cara.html

2. Gathering untuk blogger yang minat nak join main boling... Semua pon dijemput hadir.. Maklumat lanjut klik sini >> http://mamiuyun.blogspot.com/2011/02/siapa-berminat-join-gathering-main.html

3. Jemput kawan2 semua join Contest anjuran Cute Mum & Red Giant.. Contest Gaya Bersama Handphone.. Berminat nak join?? Klik Sini >> http://mamiuyun.blogspot.com/2011/02/gaya-bersama-handphone.html

>>>>> c. Lengkapkan slogan berikut: 


"Kalau dapat topup RM3, saya akan bagi My MIL sebagai tanda terima kasih menjaga anak Cute Mum setiap hari bekerja.."



Cute Mum tag:
Nana

Tarikh Tutup: 
28 Februari 2011

Jom Join HeartBeat! 

teka waktu kelahiran "fathaka"- give & away

Klik banner untuk join..

Cute Mum teka:
0945 H
1335 H
2120 H

Cute Mum tag:
Nana
Sweetmama

Jom Join HeartBeat! 

YANG SEMPURNAKANKU CONTEST


Klik banner untuk join...

Cute Mum tag:
Sweetmama
Eb
Cikpuanhady

Tarikh Tutup:
28 Februari 2011


Bersukur ke hadrat Illahi sebab Cute Mum rasa hidup ini hampir sempurna dengan hadirnya seorang lelaki yang bergelar suami... Dialah En. Aima...



Dialah Insan yang paling memahami perangai dan perasaan Cute Mum.. Bila ada masalah sikit, mesti Cute Mum mengadu kat Daddy.. Tak kisahlah walaupon Daddy kadang-kadang tak bagi respond.. Heheh.. Biasalah lelaki kan.. Lebih suka mendengar dari berkata-kata...

Lagi satu yang Cute Mum suka sangat ngan Daddy sebab Daddy nie kelakar... Suka buat lawak.. Kalo Cute Mum tengah sedih atau marah.. Daddy suka kacau.. Kadang2 terus tak jadi nak marah.. Tergelak adalah...Daddy memang suka sakat orang tak kesahlah sesiapa... sebab tue Daddy nie ramai kawan...

Bagi Cute Mum, antara sebab kami nie serasi adalah hobi @ minat kami yang sama.. Kami berdua memang kaki Boling... Dari berkawan sehingga sekarang, kami tetap main boling.. Pastue suka tempat yang boleh enjoy macam Genting & Funfair.. Kami nie pengumpul tegar Teddy Bear dari Genting & Funfair.. Sekarang nie Teddy Bear tue dah jadi milik seorang lagi Insan yang telah menyempurnakan hidup Cute Mum sebagai isteri...

Nak tahu siapa??


Anak kesayangan Cute Mum, Dania Alisha... Kehadiran Dania dalam hidup Cute Mum & Daddy mengeratkan lagi hubungan kami berdua.. Dania seorang baby yang sangat baik dan bijak.. Dania memang sangat suka bergambar... Keletah Dania memang menghiburkan..Kami akan berusaha untuk jadi yang terbaik untuk Dania...

Mereka berdualah insan Yang Sempurnakanku!!


Jom Join HeartBeat! 

“suatu ketika dulu…..1st contest bersama annurkasehcollections”

Klik banner untuk join..

Cute Mum tag:
Sweetmama
Eb

Tarikh Tutup:
28 Februari 2011


"suatu ketika dulu kami semua sangatlah buta fesyen.. Pakai tudung melekap jer kat muka.. Lagipon zaman dulu mana ada Shawl.. Tudung Bawal lah yang menjadi pilihan.. Bila dibandingkan fesyen tudung kami sekarang dengan gambar nie , sangat mengelikan hati.. Tergelak-gelak kami ingat zaman sekolah menengah dulu.. Walaupon begini fesyen tudung kami, tapi kami tetap rasa kamilah paling cantik masa tue.. :) "

Nama Pengirim : Cute Mum 
Id Follower : Cute Mum
Referrer : Penganjur

Contest: DUBAI MAKE IT REAL FOR ME BEBEH!.

Klik Banner Untuk Join..

title:  Contest: DUBAI MAKE IT REAL FOR ME BEBEH!.


entry pilihan: 

DUBAI: what you need to know about..


Assalamualaikum, hai korunkkkkkk (trademark cik epal) Cute Mum suka sangat baca entri pasal Dubai nie sebab Cute Mum tak tentu lagi berpeluang nak pergi ke Dubai nie.. Selalu tengok gambar & tv jer lah... 



Cute Mum suka sangat tengok mercu tanda  Burj Al Arab tue.. Nampak unik sangat designnya.. Kalo lah Cute Mum dapat jejakkan kaki kat sana.. sudah kompom nak amik gambar sambil jumping.. mesti meletuplah gambar tue.. Kompom boleh menang Contest!.. hahah.. giler perasan..

Pastue Cute Mum teruja sangat tengok Water Theme Park WILD WADI nie... Memang sangat best... Kalo boleh pergi.. Dah habis semua mainan kat situ Cute Mum try kot.. Takut ke tak tue belakang cerita lah.. Janji puas hati...


Cute Mum betul2 jeles bila tengok nfank's dapat bergambar depan Wadi Wild nie.. Nasib baik tak mandi kat dalam tue.. Kalo tak, lagi bertambah jeleslah Cute Mum tengok gambar-gambar tue...


Cute Mum harap sangat dapat peluang pergi melancong macam tue.. Tapi kalo dapat Sourveir dari Dubai pon ok gak!.. heheh.. Cute Mum nak Unta Dubai tue.. Sebab kat Malaysia takder unta... Bolehlah Cute Mum pelihara Unta tue dalam Almari Kaca Cute Mum.. Boleh eh?? 


p/s: Semua gambar diambil dari entri tersebut..

Tarikh Tutup:
26 Februari 2011

Jom Join HeartBeat!

First contest by me

Klik banner untuk join..

Apa yang korang suka baca dalam sesuatu blog?

1. Cute Mum suka baca pasal kehidupan individu itu sendiri.. Rasa itu cerita yang paling ikhlas dari mereka bersama ahli keluarga yang lain.. Contohnya macam ibu2 yang ada anak.. mereka akan share gambar2 anak .. Cute Mum suka tengok baby atau budak2 yang suka berposing.. Cantik..

2. Cute Mum suka baca tentang tempat percutian blogger.. kadang-kadang kita teringin nak pergi tempat tue, tapi tak kesampaian lagi.. Bila tengok gambar-gambar mereka, rasa macam diri sendiri dah pergi.. Nanti kalo pergi mesti dah tahu mana tempat2 yang menarik nak dikunjungi..

3. Cute Mum suka baca entri kemenangan blogger.. Rasa macam bersemangat jer nak join Contest @ Giveaway yang dianjurkan.. Lagi2 mereka yang menang entri kreatif.. Seronok baca entri2 tue.. Dari situ Cute Mum boleh belajar untuk menjadi insan yang lebih kreatif..

Cute Mum tag:
Sweetmama
Eb
Cikpuanhady

Tarikh Tutup:
20 Mac 2011

Jom Join HeartBeat!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails