Thursday, May 31, 2012

Pengalaman paling berharga.. Moga ada rezeki kami..

Macam mana yer nak mulakan cerita.. Teruja tambah segan nak cerita.. Teruja sebab ini kali pertama peluang dari Offline Contest & Segan takut bukan rezeki..Tapi untuk kenangan, Cute Mum tetap tulis..

Semalam petang Cute Mum menunggu Daddy lama sangat kat ofis.. Sebabnya Daddy pergi bengkel kereta tukar tayar baru dan sport rim baru.. Terpaksa korbankan duit gaji dan simpanan sikit sebab takut peristiwa yang sama berlaku lagi.. Dahlah tayar pancit, bila nak buka tukar tayar spare, skru patah kat dalam.. Kena hantar bengkel tapi takleh buat.. Akhirnya kena pecahkan Sport rim tue.. Kena cas RM250 untuk buka tayar jer tau.. Alang-alang tukar semua terus..

Tak lama pastue dapat call dari Tasha.. Die tanya ada tak masuk Contest mana-mana pakai nama die.. Cute Mum jawablah banyak.. Pastue die tanya Contest Nestle ada tak?? Seingat Cute Mum kalo Contest Nestle yang guna nama die cuma Peraduan Tahun Baru Cina aritue.. Die terus kata betullah yang tue..

Cute Mum dengar dah teruja sangat sebab 1st time nie untuk Contest offline.. Adik kata nama die tersenarai dalam 10 orang shortlisted untuk merebut hadiah GP!! Terus Cute Mum terkejut.. GP?? Setahu Cute Mum hadiah GP Contest tue adalah Kereta Honda Stream.. Menggigil badan tau.. Katanya esok iaitu pagi nie Cute Mum kena jawab 10 soalan Cabaran SMS.. Siapa dapat jawab paling banyak betul dan terpantas akan menang.. Dup Dap Cute Mum tau..

Dalam pukul 8 Daddy baru sampai amik Cute Mum.. Terus excited nak cerita kat Daddy.. Siap ajak Daddy balik rumah Mak tukar simkad dengan adik.. Daddy terus kata malam nie study apa yang patut.. Job Pin Boling stop dulu.. Sambil tue Cute Mum minta tolong kawan-kawan yang pernah menang Contest Nestle sebelum nie Meryln, Intan Marliana & Lin Azlina bagi info sikit-sikit apa yang patut Cute Mum study..Mekasih banyak-banyak yer..

Cute Mum study sampai pukul 2.30 pagi tau.. Sampai rasa stress sangat.. Nasib baik Daddy banyak tenangkan Cute Mum.. Pagi tadi pon awal Cute Mum bangun nak bersedia depan laptop.. Katanya start pukul 10 pagi.. Pukul 9 pagi lagi dah menghadap web Nestle..

Bila jam dah pukul 10 pagi.. Jantung terus berdegup laju.. tunggu punya tunggu sampailah pukul 11 pagi, still takder apa-apa sms.. Dah risau dah.. Tak lama tue organizer call tanya dah dapat soalan ke belum.. Cute Mum jawab belum, dia kata kejap lagi diorang try lagi.. Tak lama pastue masuklah soalannya..

Bagi Cute Mum soalannya ada susah ada senang sebab tak semua ada jawapan dalam laman web Nestle tue.. Cuma kita agak-agak jerlah.. Cute Mum cuba buat sebaik mungkin.. Sebelum jawab check jawapan dulu.. Akhirnya tamat 10 soalan.. Masa tue terus lega... Dah boleh releks.. Cuma bertawakal jerlah..

Kalo ada rezeki kami sekeluarga menang GP, syukur alhamdulillah.. Kalo belum tiba masanya, Cute Mum anggap ini satu pengalaman yang paling berharga.. Lepas nie Cute Mum takkan putus asa terus mencuba pelbagai jenis Contest lagi..

Inilah die Contest Offline pertama yang Cute Mum dishortlisted (walaupon yang naik nama Tasha).. Harap nama Cute Mum, Daddy dan kawan lain yang join akan menang lagi 100 Hadiah Bonanza tue..Dengar cerita minggu depan resultnya keluar.. Semoga kita semua dimurahkan rezeki.. AMIN..


p/s: Tak tau nak letak label apa.. Letak kat label "Menang" sebagai kenangan.. Mana tau betul-betul menang ke.. AMIN.. :)

4 comments:

KyLeLina said...

Semoga cute mom berjaya...Ina pun teruja gak baca entry nih..sure berdebar2, mandi tak basah, tido tak lena kan...=)

tunz said...

moga ada rezeki uyun yer..

tunz said...

moga ada rezeki cute mum

Pink Lavender said...

makneng pon rasa berdebar...hahaha

makneng follow kamu
jom follow makneng

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails